#sandisktips

Tips en trucs

Sport fotograferen? Ga op de goede plek staan

Hoe goed je camera ook is, hij kan niet fotograferen wat hij niet kan zien. Als er een grote massa mensen tussen jou en de actie staat zullen je foto's teleurstellend zijn. Vergeet het fotograferen van grote sportevenementen met mensenmassa's maar - je kunt er niet dicht genoeg bij komen. Ga er voor zitten en geniet van de wedstrijd. Volg in iedere andere sportsituatie deze tips van een expert in actiefotografie op.

Ga vroeg en kom er zo dicht mogelijk bij:

Hoe dichter je bij de actie komt, hoe beter je het frame zult kunnen vullen. Wees de massa voor en ga vroeg zodat je het beste uitkijkpunt kunt opzoeken - en het bezet kunt houden. Op die manier is je telelens in positie om fantastische foto's te maken als de actie losbarst

Neem risico's:

Soms moet je het ervoor over hebben om vies te worden - of nat, of koud - om dat ene onvergetelijke shot te maken. Zorg dat jezelf en je camera verzekerd zijn, en verlaat dan je comfort zone en ga dichter naar de actie toe. Niet ieder risico zal tot een fantastische foto opleveren, maar die ene keer dat het wel gebeurt geeft ZOOOOOO veel voldoening.

Gebruik verschillende invalshoeken:

Nee, je kunt niet op een plek blijven staan, zelfs al is het een fantastische plek. Te veel foto's vanuit dezelfde hoek worden al heel snel saai. Zoek naar andere mogelijke invalshoeken, ga er heen en probeer ze uit. Je zult niet alleen nieuwe mogelijkheden zien vanuit nieuwe posities, je kunt het evenement ook beter vastleggen.

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.