#sandisktips

Tips en trucs

Wilde Dieren van een Afstand Fotograferen Tips & Tricks

Wilde dieren zijn, nou ja, wild, dus. Ze kunnen terughoudend en gevaarlijk zijn, dus het is verstandig om afstand te houden. Dat betekent dat je een lange lens nodig hebt voor een goede foto. Krijg deze trucs onder de knie om de beste kattenfoto's aller tijden te maken.

Gebruik de juiste sluitertijd:

Wilde dieren bewegen veel, dus gebruik de snelst mogelijke sluitertijd. Gebruik nooit een sluitertijd langzamer dan een meer dan de brandpuntafstand van je lens - bijvoorbeeld, 1/400 voor een lens van 400mm. Als je bewegende dieren wilt vastleggen, begin dan met een sluitertijd van 1/1000e seconde, misschien zelfs sneller.

Gebruik een groot diafragma:

Een groot diafragma betekent veel licht. Veel licht geeft je een snellere sluitertijd en een smaller diepteveld, wat allemaal helpt om je onderwerp van een drukke achtergrond te onderscheiden. Als je nog steeds niet voldoende belichting krijgt, probeer dan de ISO te verhogen. (een lagere belichtingstijd vermindert de helderheid.)

Blijf bewegen en blijf stabiel:

Ja, een lange lens is zwaar, maar je krijgt de mooiste foto's als je eerst de brandpuntafstand instelt en je dan verplaatst om het shot op te bouwen. Misschien moet je een beetje gaan trainen om je armen in vorm te krijgen zodat je je camera omhoog kunt houden en klaar bent om snel te reageren als je de wilde dieren ziet. Als je geen bodybuilder bent en je lens is zwaar, denk dan eens aan een eenpootstatief.

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.