#outdoor

Tips en trucs

Leer De Beste Foto's van Mensen te Nemen

Mensen in het openbaar fotograferen vereist een mix van technische vaardigheid en het talent om complete vreemden te verleiden om voor je te poseren. Als je het technische aspect volledig beheerst helpt je dat om mogelijkheden het beste te benutten. Als je deze beslissingen met zelfvertrouwen neemt, on the fly, zijn je kansen om die onvergetelijke gezichten vast te leggen een stuk groter.

1. Bouw je Beeld Zorgvuldig Op

Stel je voor dat er vier gelijkmatig verdeelde rasterlijnen op je zoeker staan. Twee lijnen lopen horizontaal, twee verticaal. Door belangrijke objecten op de plekken te plaatsen waar die lijnen elkaar snijden kun je het oog van de toeschouwers leiden en zorgen dat de foto interessant blijft, ook als het onderwerp niet direct in interactie is met de camera.

2. Kies je brandpuntafstand

Stel je lens van tevoren in op een instelling die niet vervormt - bv. 35mm - en bouw de foto die je wilt maken op met de bewezen methode van fysiek naar voren bewegen tot het kader gevuld is. De compositie proberen aan te passen door de zoomring van je lens te draaien is niet de beste manier om je shot op te bouwen! Gebruik geen groothoeklens - dan wordt je onderwerp vervormd.

3. Kies de diepte van je veld zorgvuldig

Stel je diafragma en de sluitertijd van tevoren in zodat je niet hoeft na te denken over het aanpassen van de knoppen van je camera terwijl je het beste shot aan het opbouwen bent. Bij fotograferen op ISO 100 krijg je met f/8 bijvoorbeeld een sluitersnelheid van 1/50th. f/8 zorgt voor balans tussen twee of meer onderwerpen; dat je achtergrond een beetje onscherp wordt trekt de aandacht naar je onderwerpen. Stel je sluitertijd niet anders in tussen opnames als het licht niet verandert.

Kate Siobhan

Kate Siobhan is een schrijver en fotograaf uit Vancouver, evenals bijdragend redacteur bij Matador en hoofd van de fotografie-faculteit bij MatadorU.
Lees meer

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.