#outdoor

Tips en trucs

Zorg dat je Camera Niet de Bibbers Krijgt

Een statief is voor de meeste foto's niet essentieel. De enige reden om een statief te gebruiken bij daglicht is als je een lange sluitertijd wilt gebruiken om een specifiek effect te bereiken, zoals het gebruik van een ND-filter om een waterval wilt vervagen. Maar als je 's nachts fotografeert is het ontzettend handig om je camera te kunnen ondersteunen zonder hem aan te hoeven raken.

1. Let op de Bibbers

Het statief zorgt er al voor dat je camera niet kan bibberen, toch? Niet helemaal. Zelfs simpelweg de ontspanknop indrukken beweegt de sensor genoeg om ongewenste onscherpte te veroorzaken. Vermijd dit door een goedkope, draadloze afstandsbediening te gebruiken. Geen afstandsbediening? Kijk in de handleiding of je camera een self-timer van twee seconden heeft.

2. Een Statief Stabiliseert de Camera, Niet het Onderwerp

Soms, als je bijvoorbeeld bewegend verkeer fotografeert, wil je bewegingsonscherpte zien. Maar andere bewegende objecten - mensen of zelfs langzaam bewegende objecten - zullen eruit zien alsof ze rondrazen op de uiteindelijke foto. Als je gekozen onderwerp een mens is, zorg dan dat ze niet bewegen tot de opname is gemaakt.

3. Houd Hem In de Gaten

Je statief kan totaal stabiel lijken, maar toch topzwaar zijn, zeker als je je camera een upgrade hebt gegeven maar je statief niet. Een tik uit de juiste richting kan hem om laten vallen. Als je twijfelt, houd dan voor alle zekerheid je camerariem om je nek.

Kate Siobhan

Kate Siobhan is een schrijver en fotograaf uit Vancouver, evenals bijdragend redacteur bij Matador en hoofd van de fotografie-faculteit bij MatadorU.
Lees meer

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.