Biografie

Geboren in New York in 1977, met Portugese ouders, is Joâo Carlos een reclame- en modefotograaf die momenteel vanuit New York opereert. Hoewel hij op vijfjarige leeftijd al aangaf een \"echte\" camera te willen hebben, begonnen Joao's artistieke ontdekkingen met schilderen. Toen hij een aantal van zijn kunstwerken vastlegde werd hij getroffen door de openbaring dat zijn passie bij de fotografie lag, en hij stapte over van zijn studie in de traditionele schone kunsten. Hij begon zijn fotografische carrière als assisitent van Joâo Palmeiro, een reclamefotograaf in Portugal.
 
Voor hij naar New York verhuisde werkte Joâo een paar jaar als free-lancer met een aantal gevestigde fotografen en diverse productiebedrijven. Zijn klantenlijst bestaat uit reclamebureaus, tijdschriftredacteuren en kleding- en beautybedrijven zoals Nike, Avon, Pfizer, HP en vele anderen. Zijn werk was te zien in verschillende tijdschriften en TV-programma's zoals DP - Arte Fotografica, Direct Arts Magazine, iFotoVideo en Plum TV. Hij is ook gepubliceerd in een scala aan andere bladen waaronder W25 Magazine, Numero, J'adore Magazine, Six Degrees, Umbigo Magazine, Forbes, en Nstyle, om er maar een paar te noemen. Hij heeft veel onderscheidingen gewonnen, waaronder 2009 Hasselblad Masters Award; en hij is ambassadeur van de merken Hasselblad Master, SanDisk Extreme Team, HP Printing, Drop it Modern, Lensbaby, en Westcott Top Pro. Joâo runt momenteel een boutiek-productiehuis in Lissabon en New York City.
 
Joâo gelooft dat er CompactFlash card-makers zijn, maar ook hele goede CompactFlash card-makers: daarom vertrouwt hij alleen op zijn SanDisk cards. Een snelle kaart bespaart tijd en verhoogt zijn productiviteit. De SanDisk Extreme Pro-serie biedt de snelheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid die hij nodig heeft voor zijn uitrusting. Ze zijn gemaakt om te voldoen aan zijn extreme professionele behoeften en hij neemt ze overal mee naartoe.


Foto's uitgelicht

Laatste verhalen

Briljant Uitgelicht, Atleten van Wereldklasse

Briljant Uitgelicht, Atleten van Wereldklasse

Achter de Schermen van een Action-shoot

Lees meer

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.