Biografie

Fred Kamphues maakte zijn eerste foto toen hij vijf jaar was, geïnspireerd door zijn vader. Sinds dat moment is hij gefascineerd door het verhaal dat een sterk beeld kan vertellen. Dankzij zijn sterke bezieling voor reizen en avontuur hebben veel van de foto's van Kamphues epische afmetingen. Zijn shoots lopen uiteen van de hoogten van de Andes tot de diepten van het leven in zee over de hele wereld, van eenzame weken in de Outback tot oog in oog staan met rommelende vulkanen.

Voor de verslagen voor de 2010 FIFA World Cup door ESPN reisde Fred in 20 dagen door 13 Europese landen, om in ieder land nationale bezienswaardigheden te fotograferen. Er waren 15.384 beelden en 263 GB data nodig om 286 ultra high resolution panorama's van het Louvre, het Colosseum, de London Eye en heel veel andere opwindende plekken samen te stellen.

Door de uitbarsting van de Eyjafjallajökull vulkaan in Ijsland in 2010 werden vliegtuigen over de hele wereld aan de grond gehouden. Fred was er bij om grote lavafonteinen, stoomexplosies en aswolken van heel dichtbij te fotograferen.

Fred vertrouwt op SanDisk Extreme® memory cards om beelden onder extreme omstandigheden altijd weer te kunnen vastleggen. Met een achtergrond in ruimtetechniek weet Fred welke invloeden extreme omgevingen op high-tech apparatuur kunnen hebben. De degelijkheid van zijn uitrusting is cruciaal.


Foto's uitgelicht

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.