Biografie

Felix Oppenheim werd min of meer toevallig professioneel fotograaf toen hij skifoto's in de Alpen verkocht aan tour operators en skitijdschriften midden jaren 70 om zijn echte carrière als \"ski-bum\" te kunnen betalen. Hij was de officiële fotograaf bij de expeditie van de legendarische extreme skiër Sylvain Saudan toen hij Hidden Peak (8068 m) in Kashmir, Pakistan afdaalde. Dit was de eerste keer dat iemand een afdaling van een bergtop van 8000 m maakte, en de foto's van de succesvolle expeditie werden gepubliceerd in tijdschriften over de hele wereld, inclusief Powder, Paris Match en Le Monde.

Nadat hij met tegenzin naar digitaal was overgestapt voor een grote opdracht voor het wereldwijde verpakkingsconcern Tetra Pak in 2002 ontdekte Felix een onverwacht voordeel van digitale beeldverwerking tijdens een andere opdracht voor de communicatiegroep Ericsson in Patagonië, Chili in 2005. Toen hij opnamen maakte van een rafting-expeditie sloeg het vlot om, met Felix en zijn gehele uitrusting erop. Terug aan land, naar adem happend, kwam Felix erachter dat hoewel zijn camera rijp was voor de sloop, zijn SanDisk card onbeschadigd was en alle foto's waren bewaard.

Hoe dan ook altijd terugkomen met schitterende foto's heeft Felix Oppenheim een welverdiende reputatie opgeleverd, en hij reist de wereld over voor opdrachten variërend van sport, fashion shoots, bedrijfsreclame, fotojournalisme en fotografie voor goede doelen.


Foto's uitgelicht

Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.