#outdoor

Lopen op de Top van de Berg

Wandelen over de Kepler Track op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Lopen op de Top van de Berg

De dag voor onze 3-daagse tocht arriveerden we bij het kleine stadje Te Anau met de voorspelling van regen, meer regen en mogelijk wat sneeuw hogerop.

Halverwege onze eerste dag rolden de wolken binnen, en niet ver daarna het natte weer. Ik wilde niet dat mijn camera doorweekt zou raken, dus ik nam een paar foto's en stopte hem weg. We bleven doorlopen en kwamen uiteindelijk boven de boomgrens, maar tegen die tijd konden we geen hand voor ogen zien.

Luxmore Hut wachtte verderop, en daar brachten we onze eerste nacht door. In de grote keuken hingen natte kleren aan de buizen boven het fornuis, en iedereen verspreidde zich over de verschillende tafels. Die nacht vertelde de parkwachter ons dat er de volgende middag mogelijk sneeuw zou vallen, en ze adviseerde ons vroeg te vertrekken, voor het weer slechter werd. We stonden de volgende dag vroeg op en begonnen aan de 14,5 km voor die dag.

De eerste paar uur konden we niet veel van de omgeving zien. Het was moeilijk te zien welke richting we aanhielden, maar het voelde alsof we vaak omhoog en weer omlaag gingen, en dat steeds opnieuw. Tegen het einde van onze bergtocht brak het wolkendek een beetje open en we vingen een glimp op van onze omgeving. Het was adembenemd. We hadden echt steeds langs de top van een berg gelopen - aan beide zijden van het pad waren alleen steile heuvels. Hoewel de wolken maar een minuutje meewerkten is het een herinnering die ik altijd bij me zal dragen.

Ongeveer 45 minuten later waren we van de bergtop af, en werden we omringd door een dicht regenwoud. Het was zo'n drastische overgang van waar we net waren dat het voelde alsof het niet echt was. Aangezien het daar beneden allemaal een beetje droger was kon ik mijn camera weer tevoorschijn halen en hem in de buurt houden.

Zevenenegentig bochten later waren we bij onze tweede hut. Deze plek werd verwarmd door wat zonlicht, dus we gingen even zitten en lieten onze benen rusten. Er is een kort pad naar de Iris Burn waterval dat we volgden om onze dag ontspannen te eindigen. Onze laatste dag was de langste, met bijna 22 km te gaan. Gelukkig was het veel vlakker, dus de tijd ging vrij snel voorbij. We wandelden door open bossen, langs het strand, en uiteindelijk over een gigantische draaibrug die het einde van Kepler Track markeert.

Als ik terugdenk aan deze natte en koude tocht zou ik het meteen weer doen (hopelijk met beter weer).

 

 
Pinterest Tumblr

Greg Balkin

Greg heeft zijn camera bij de hand en wil altijd het hele verhaal vastleggen. Hij legt zich toe op het fotograferen van huwelijken en avonturen.
Lees meer

Waar heb jij een backpacktrip gemaakt?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.