#dieren

Twee Druppels Water

Beste Vrienden en Families in het Dierenrijk

Twee Druppels Water

Deze twee jonge lampongapen waren onafscheidelijk. Ik had hun familie al een uur geobserveerd. De twee levenslustige aapjes hielden schijngevechten, trokken aan elkaars staarten, klommen op elkaars rug, gristen gevallen vijgen van het rivieroppervlak …

Plotseling, slechts een paar seconden, hadden ze ineens interesse in mij, terwijl mijn cameralens hun grote bruine ogen ontmoet. Hun nieuwsgierigheid is duidelijk zichtbaar in hun schattige gezichtsuitdrukkingen. Het lijkt bijna alsof ze op dat ogenblik voor me poseerden.

Alleen al zien hoe de hele familie-kudde graast en gezellig samen is bij de rivier op een rustige late namiddag terwijl de zon ondergaat is een ervaring die je leven verandert. Ik noem hen de \"lachende olifanten\". Kijk toch naar die lachende koppen terwijl ze hun slurven gebruiken om elkaar te groeten en te troosten.

De Japanse makaak wordt ook wel liefkozend de \"sneeuwaap\" genoemd, en is de meest noordelijk voorkomende niet-menselijke primaat ter wereld. Moeder en jong deden een dutje terwijl ze in een natuurlijke warmwaterbron lagen te badderen. De sneeuwval bleef aanhouden en juist in dit soort zware tijden komen gevoelige en hartverwarmende momenten aan het licht, zoals deze foto van een moeder die het handje van haar jong vasthoudt terwijl ze een sneeuwstorm uitzitten.
Pinterest Tumblr

C.S. Ling

C.S. Ling legt bedreigde diersoorten en verdwijnende landschappen vast in Azië en rond de Stille Oceaan.
Lees meer

Welke van de foto's van C.S. Ling is jouw favoriet?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.