#reizen

Het Onverwachte is het Onvergetelijke

Favoriete Reismomenten van Over de Hele Wereld

Het Onverwachte is het Onvergetelijke

 

 

Bliksem flitste door de inktblauwe lucht van Belize; onze wereld werd een fractie van een seconde verlicht, net lang genoeg om te zien dat we nog lang niet bij de kust waren. Ik schreeuwde over het gebulder van de wind en de kleine, scherpe regendruppels die pijnlijk tegen onze gezichten zwiepten: “Houd vol, dames!”

Zo begint een van mijn favoriete reisherinneringen. Ja echt, niet de ergste, niet de engste - favoriet. Ja, ik had de leiding over tien tieners op een vrijwilligerstrip in Midden-Amerika, en ja, we zaten in een nogal twijfelachtige boot, in een vreselijke storm, midden in de nacht. En ja, deze herinnering is me dierbaar.

Deze week heb ik me een tijdlang afgevraagd waarom. Welke factoren verheffen een moment onderweg tot de status \"onvergetelijk\"? Waarom springen sommige momenten er uit?

Het is een complexe vraag zonder een echt juist antwoord, dus ik heb andere medewerkers van Matador gepeild, studenten en reisbloggers, om een idee te krijgen waarom een moment een onvergetelijke herinnering kan worden. In geen enkel antwoord kwamen chique hotelkamers, voorspelbare plannen of een goede nachtrust voor. Eerder het tegenovergestelde: krankzinnige plannen, het onvoorziene, het onbekende. Ongeacht de details van de herinnering leken ze allemaal in de richting te gaan van een gevoel van zelfbewustzijn, van ons kleine, kostbare plekje in het universum - ofwel, momenten dat we echt voelden dat we leefden.

Waarom is een van mijn favoriete momenten dan een herinnering aan tien doodsbange meiden, midden in een storm, in een piepkleine metalen boot? Omdat ik geen tien doodsbange meiden zag toen ik me omdraaide om te schreeuwen en te kijken hoe het met ze was. Ik zag tien sterke jonge dames die op het punt stonden vrouwen te worden - al waren ze doornat, rillend, met drijfnat, slierterig haar - elkaars hand vasthoudend, zingend. Yep, zingend. Met zijn twaalven zongen we een Afrikaans loflied op de regen, met bliksem overal om ons heen, biddend tot onze lieve heer dat onze boot richting de kust ging. En we voelden het. Aanwezig, bewust, samen. Het voelde alsof ik hen zag ontwaken, recht voor mijn neus, ontluikend als bloemen in de zon.

Wat zijn jouw favoriete reismomenten? Momenten van chaos? Saamhorigheid? Heiligheid? Het onbekende? De eenvoudige, ontroerende, eeuwenoude geneugten van eten, drinken of vrienden? Liefde?

Dit zijn de antwoorden van een aantal van mijn medereizigers:

*- Rachel Kristensen, MatadorU student, *www.meandertheworld.tumblr.com

- Katka Lapelosa, Matador editor, www.katkatravels.com

- Michael Bonocore, travel photographer, http://www.mb-photography-sf.com/

- Maryanne Wirkkanen, travel blogger, www.unknownhome.wordpress.com

- Carlo Alcos, Matador managing editor, @vagab0nderz, *[vagabonderz.com*](http://t.co/9A3QUWORzR \"http://vagabonderz.com\")

*- @RosaLiaJune, MatadorU student, *http://throughthewardrobe-rosa.blogspot.co.uk/

- Katie Scott Alton, Matador-schrijfster, http://katiesaras.wordpress.com/

- Dikson Slam, Matador-schriijver, @diksonslam

- @CandiceWalsh, MatadorU Faculteit voor Reisverhalen, www.candicedoestheworld.com

*- Pat Kennedy Corlin, fotograaf, *http://www.PatCorlinPhotography.com

*- Joshua Johnson, MatadorU Dean of Education, @joshywashinton, *http://joshywashington.wordpress.com/

Dit artikel is ook te vinden op Matador Network. Matador Network is een nexus van reizen, cultuur en verhalen van over de hele wereld, en de grootste onafhankelijke reisverhalensite op het internet.
Pinterest Tumblr

Kate Siobhan

Kate Siobhan is een schrijver en fotograaf uit Vancouver, evenals bijdragend redacteur bij Matador en hoofd van de fotografie-faculteit bij MatadorU.
Lees meer

En nu is het jouw beurt. Wat is jouw favoriete reisherinnering?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.