#dieren

De Jacht

De \"Kill\" Vastleggen vanuit het Perspectief van de Leeuw

De Jacht

Meg blijft me verbazen.

Mensen vragen me continu: 'Kunnen leeuwen in gevangenschap zelf jagen?' Ik heb het antwoord altijd geweten; maar op deze winterdag had ik in mijn wildste dromen niet kunnen bedenken wat er zou gebeuren en wat er op camera zou worden vastgelegd vanuit het perspectief van een leeuw, waarschijnlijk voor de allereerste keer.

Mijn relatie met Meg de leeuwin duurt al elf jaar. We hebben van alles gedaan samen, inclusief samen zwemmen in rivieren, iets dat leeuwen normaal gesproken niet uit vrije wil doen. We hebben een onvoorstelbare band, die het mogelijk maakt om dingen te doen die de meeste aardse wezens onmogelijk zouden toeschijnen. Meg geniet van lange wandelingen met haar zus Amy in de uitgestrekte wildernis waar mijn wildreservaat ligt.

Ik heb me altijd al afgevraagd hoe het zou zijn om een leeuw een prooi te zien doden vanuit het perspectief van een leeuw, dus ik besloot om een aangepast GoPro borstharnas om Meg's rug te hangen als we gingen wandelen, voor het geval er iets zou gebeuren.

Alleen zorgen dat een leeuw een camera en harnas accepteert is al een prestatie op zich. De meeste proberen het af te trekken en kauwen er op, maar Meg niet. Ze is het perfecte cameraplatform.

Op deze specifieke dag gedroeg Meg zich anders. Aan het begin van de wandeling snoof ze continu, en ze pikte de geur van een aantal antilopen aan de horizon op. Ik dacht er eerst niet bij na, en volgde Meg terwijl ze door het lange goudgele gras sloop, de perfecte camouflage voor haar zandgele vacht. Ik kon haar niet bijhouden toen ze versnelde.

Uiteindelijk, na een tijdje en nu van vrij ver weg, zag ik Meg uit dekking springen en de achtervolging inzetten. Chaos volgde, en daarna rust, behalve af en toe een kreun van een dier dat duidelijk in doodsnood verkeerde. Toen stilte. Ik rende erheen; mijn hart ging tekeer in mijn keel, en ik vond Meg uiteindelijk in het lange gras met haar kaken stevig om de luchtpijp van een bijna-volwassen waterbok; ze wurgde hem alsof ze de afgelopen elf jaar niets anders had gedaan.

Ze had een prooi gedood en ik kon niet wachten om de filmbeelden vanuit haar perspectief te zien. Ik controleerde de camera en hij draaide nog steeds. Wat een moment, en wat een voorrecht om deel uit te maken van een dergelijke ervaring.

Je kunt de video van de jacht [hier] bekijken(http://youtu.be/thNwNvvi48M).

 

Disclaimer: We raden interactie met wilde dieren sterk af. Kevin Richardson is een getrainde professional.
Pinterest Tumblr

Met welk dier voel jij een band?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.