#sport

Skiën op een Actieve Vulkaan

Onvergetelijke Ervaringen bij het Skiën op een Actieve Vulkaan in Zuid-Chili

Skiën op een Actieve Vulkaan

Boven de stad Pucon (800km ten zuiden van Santiago) in het zuiden van Chili doemt een sputterende, spuwende vulkaan op. De Villarica vulkaan is een van de meest actieve en gevaarlijke vulkanen op de planeet. Vanuit de stad beneden is iedere dag te zien hoe rook en magma uit de vulkaan komt. Het is een Stromboli-achtige vulkaan, wat betekent dat het magma er niet langzaam uitvloeit maar met geweld uitbarst. Dit gebeurt ongeveer iedere 20 jaar, met de laatste uitbarsting in het jaar 2009.

Anderhalf jaar voor de laatste grote uitbarsting kwamen skiërs Elyse Saustadt, Cory Townsend, Phil Meyers en ik naar Pucon om op de vulkaan te skiën. We namen een van de twee skiliften op de berg naar de top en liepen toen nog 3 uur om zo dicht mogelijk bij de top van de vulkaan te komen - wat ons daar precies toe bracht weet ik niet, maar wat ik daar zag zal ik nooit meer vergeten. We staarden in de krater op de top en stonden 150 meter van het kokende bloed van de aarde - het was ontzagwekkend en het maakte me nederig. Onze brillen waren totaal beslagen en we moesten bandanas over onze monden dragen om te kunnen ademen. Het was waanzinnig, maar we konden er niet lang blijven.

Toen we de zwavelgassen en hitte lang genoeg hadden getrotseerd draaiden we ons om en skieden de berg af. De vergezichten onderweg naar beneden waren een aantal van de mooiste die ik ooit heb gezien, met een uitzicht van 360 graden mijlenver om ons heen. Veilig weer terug in Pucon waren was het bijna donker - toen we omkeken naar de berg verlichtte de warme gloed van de vulkaan de nachtelijke hemel. Het is geen aanblik of ervaring die ik snel zal vergeten.
Pinterest Tumblr

Dom Daher

Dom Daher fotografeert skiërs van topklasse en atleten in extreme sporten over de hele wereld.
Lees meer

Wat is het meest avontuurlijke dat jij ooit hebt gedaan?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.