#reizen

Overpeinzingen boven Cumbria.

Vergezichten van Bergtoppen vanaf de Waterkant

Overpeinzingen boven Cumbria.

Voor mij als wandelaar is het Lake District in Cumbria in de UK een volstrekt unieke bestemming. Toegankelijke bergen, schitterende valleien en, natuurlijk, zoals de naam al doet vermoeden, heel veel water. Van gletsjermeren tot bergmeertjes hoog op de bergtoppen is het een plek voor reflectie - in beide betekenissen van het woord. Dit uitzicht op de High Street bergregio met Haweswater onderaan nodigt echt uit om de wandelpaden op te gaan.

Elk seizoen zorgt voor volkomen andere decors. De Old Man of Coniston, bijvoorbeeld. Tijdens de toeristische zomermaanden trekt het bergmeertje bij de top veel bezoekers. In de winter kun je het vaak helemaal voor jezelf hebben - evenals de spectaculaire kleureffecten dankzij de sneeuw, de rotsen en het water.

Tarn Hows is een van de meest bezochte gebieden in Cumbria. Met een parkeerplaats vlakbij is deze prachtige plek zeer geschikt voor mensen van alle leeftijden om de vergezichten van het Lakeland te bewonderen. Zo lang het helder is leent het landschap zich voor prachtige opnames, op ieder uur van de dag.

Ik wandel graag op grotere hoogten, niet alleen voor tijd om dingen te overdenken, maar ook om de wereld om me heen echt in me op te nemen. Van veel pieken kun je veel meer zien dan een van de meren diep in de valleien. 

Zonnige dagen worden na een tijdje een beetje saai. Wolken en zelfs regen in Cumbria, waar je altijd op kunt rekenen, creëren een prachtige atmosfeer voor de ogen, het geheugen en natuurlijk de foto's.

Als je online zoekt naar fotografie en weerspiegeling in het Lake District is er een meer dat altijd in de bovenste regionen verschijnt: Derwentwater. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit het stadje Keswick, met een met bomen omzoomde oever en een paar iconisch gevormde bergpieken eromheen. Op een kalme dag is het heerlijk om hier rond te wandelen - en natuurlijk om een paar prachtige foto's te nemen.
Pinterest Tumblr

Paul Steele

Paul Steele combineert zijn passie voor reizen, fotografie en verhalen vertellen in zijn blog, BaldHiker.com. Van bergtoppen tot stranden, Paul bestrijkt de meest fantastische oorden over de hele wereld.
Lees meer

Wat is de mooiste plek die jij ooit hebt bezocht?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.