#outdoor

Over de Rand

Extreme Kayakavonturen over een Waterval

Over de Rand

Dit is Jesse Coombs terwijl hij de eerste afdaling van de 30 meter hoge Abiqua Falls in Oregon neemt. Het was griezelig om dit te fotograferen omdat dit nog nooit met succes was gedaan. Jesse overleefde ongeschonden en zonder uit zijn boot te komen. Hij had alleen een klaplong, gebroken ribben en een gebroken rotator cuff.

Rafa Ortiz, een van de beste kayakkers ter wereld, duikt van de gigantische 57 meter hoge Palouse Falls in Washington. Dit is de hoogste waterval waar ooit iemand vanaf is gegaan. Ik was superzenuwachtig toen ik deze foto nam. Ik had twee Nikon D800 camera's neergezet als remotes (allebei horizontaal) om de prachtige omgeving in de enorme kloof in beeld te brengen, en maakte de D4 in verticaal format. We zagen Rafa net een fractie van een seconde op de rand van de waterval voor hij werd meegesleurd door 20.000 KVS woest water. Hij bleef bijna drie minuten onder, wat een eeuwigheid leek. Het was te gek toen ik zag dat hij niet gewond was en stroomafwaarts weer boven kwam.

Deze foto is gemaakt op de 30 meter hoge Metlako Falls met kayakker Evan Garcia. Het moeilijkste van dit shot was om op die plek op de rand van de klif te komen - er was overal poison oak, waar ik dodelijk allergisch voor ben.

Evan Garcia duikt van een bizarre waterval met de naam Upper Lewis Falls in Washington State. Ik heb deze foto gemaakt met een Nikon D3X en een NIKKOR 16mm Fisheye voor het speciale effect.

Dit is de legendarische Eric Jackson terwijl hij ruim 10 meter van een brug op vlak water duikt in Veracruz, Mexico. Deze omgeving is gevaarlijk vanwege de drugssmokkel en bende-oorlogen.

De Spaanse kayakker Aniol Sarrasolses had al drie maanden niet meer gekayakt voor hij in zijn boot stapte en van deze ruim 25 meter hoge waterval afdook in Veracruz, Mexico. Hij peddelde twee keer en maakte een prachtige lijn.

Rush Sturges liet zien waarom hij een van de beste kayakkers ter wereld is bij een supertechnische afdaling met de naam Lower Tomata Falls in Veracruz, Mexico. Ik was blij dat ik de snelheid van de SanDisk Extreme Pro SD kaarten en de 10,5 frames per seconde van de Nikon D4 had om deze reeks foto's perfect te laten slagen.

Ik had een Nikon COOLPIX AW100 camera met een SanDisk Extreme Pro SD Card op de boeg van de boot van mijn vriend geplaatst en de self-timer ingeschakeld. Na een paar pogingen was dit shot het resultaat en ik vond het te gek!
Pinterest Tumblr

Lucas Gilman

Lucas Gilman legt wereldwijd actiesporten vast vanuit een extreem perspectief.
Lees meer

Wat is de meest avontuurlijke outdoor-activiteit die jij ooit geprobeerd hebt?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.