#outdoor

Paradijselijk Eiland

Prachtige Landschappen aan de Noordkust van Kauai

Paradijselijk Eiland

Als verfijnde kunstfotograaf zijn landschappen een van mijn meest favoriete onderwerpen om te fotograferen. De noordkust van Kauai is een geweldige plek om te bezoeken, te ervaren en alles in je op te nemen dat het te bieden heeft. Ik ben verschillende keren op Kauai geweest; ik heb van dit paradijselijke eiland kunnen genieten toen ik trouwde op Anini Beach, heb er gewoon kunnen relaxen met mijn vrouw en dochter, maar ook deelgenomen aan een rivier-redding van twee dagen waarbij we twee mensen hebben gered op het Hanakapiai Falls-pad. Het volgende groepje beelden was mijn poging om een beetje te ontspannen na de rivier-redding en om de schoonheid en kracht van een paar van mijn favoriete locaties aan de noordkust vast te legggen.

 

De Kilauea vuurtoren staat hoog bovenop Kilauea Point in het National Wildlife Refuge. Ik had deze locatie een paar dagen verkend omdat ik een beeld wilde vastleggen dat ik nog steeds niet gezien heb. De zon kwam op in het oosten terwijl er een gigantisch stormfront zich in de richting van mijn locatie verplaatste. De momenten voorafgaand aan en net nadat ik dit shot vastlegde waren verbluffend. De wind ging van kalm tot bijna stormachtig terwijl het front dichterbij kwam, met gigantische hoeveelheden regen en wind. Het was echt behoorlijk spectaculair.

 

Hanalei Bay was iedere keer dat ik er kwam volkomen anders. De zonsopgang deze ochtend zag eruit alsof er een vuurbal van wolken de hemel verlichtte. Het is een eindeloze show van prachtig licht en activiteit van de waterval op de achtergrond die naar de baai zelf stroomt. 

 

Queens Bath heeft een geheel eigen schoonheid als je een lange sluitertijd gebruikt, waardoor de ongelooflijk krachtige golven die op deze locatie breken verzacht worden. Afhankelijk van de zeegang en de golf die aan komt rollen kan het waterniveau hier net voor mijn voeten wel tot 6 meter rijzen en dalen langs deze richel die naar het water leidt.

 

Hideaways Beach vormt een heel kalm en sereen decor met ongelooflijk helder water, dat zicht biedt op het rif daaronder. In de verte is Hanalei Bay te zien, die leidt naar de noordkust.

 

Rock Quarry Beach bij het eerste licht van de dag, met de Kilauea vuurtoren op de achtergrond, was een fantastische tijd om deze omgeving tussen getijden vast te leggen. De pure kracht van het beuken van de golven en de rotsen is overal te voelen als je dit gebied doorkruist.

Verhaal door: Michael Semaan
Pinterest Tumblr

SanDiskStorytellers

SanDisk Storytellers zijn alledaagse mensen die hun herinneringen vastleggen zodra de gelegenheid zich voordoet.
Lees meer

Waar is jouw favoriete strand?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.