#outdoor

Into the Blue

Een Moment van Kalmte in de Koele Winterlucht

Into the Blue

 

Het \"gouden uur\" is de tijd van de dag, voor en na zonsopgang en zonsondergang, dat de lucht haar meest dramatische kleuren vertoont. Maar soms kan een foto genomen in de koude winterlucht even fascinerend zijn. In het afgelopen jaar heb ik over de hele wereld een paar winterse scènes vastgelegd die het verschil en de kalmte laten zien die de koude lucht kan opleveren.

 

 

Op deze pier in Glenorchy, Nieuw-Zeeland staan voor 5 uur 's ochtends was een uitdaging, maar de kalmte van het water en het spookachtige drijvende platform gaven deze steiger een mysterieuze aanblik die verdwijnt zodra de zon opkomt.

 

 

De ochtendmist boven Guilin, China, die op zijn plaats gehouden wordt door het rijke tapijt van bergen rond de Li-rivier, trekt iedere dag honderden fotografen voor de zonsopgang. Hoewel je zelden een heldere zonsopgang boven de heuvels kunt vastleggen maken de natuurlijk koele blauwe tinten in deze opname de tocht meer dan waard.

 

 

Deze wilgen in het water in Lake Wakatipu zijn zo'n beetje de meest gefotografeerde bomen in Nieuw-Zeeland. Hoewel de meeste van die foto's de dramatische kleuren in het water vastleggen terwijl de hemel erboven verandert, gaf de koude ochtendmist op de achtergrond een meer uniek karakter aan dit shot.

 

 

Durdle Door, aan de zuidkust van Engeland, is een gebied met veel aardverschuivingen waar veel waardevolle archeologische vondsten worden gedaan, maar het is ook een \"honeypot\" voor mensen die de zonsopgang willen fotograferen. Het was de rust op het strand, zoals ik daar alleen stond, met alleen de maan boven me, waardoor ik op de opnameknop wilde drukken, bijna een uur voor de zon (en alle anderen) hun entree maakten.

 

 

Het gaat niet alleen om het vastleggen van koud licht, natuurlijk, met behulp van post-processing (met een Polopan filter); deze steiger op Lake TeAnau in Nieuw-Zeeland werd de blikvanger in een shot dat verder puur om de lucht draaide. We hadden die middag uren gewacht tot de wind genoeg zou gaan liggen om een opname met lange sluitertijd te maken; uiteindelijk werd ons geduld beloond met deze opname.

 

 

\"Koele winterlucht\" is een beetje lastig als je fotografeert bij de Salton Sea, buiten Palm Springs, Californië. Maar het is toch mogelijk om kalme blauwe tinten te vinden, zoals te zien in dit shot van een oud groepje meerpalen, nu verweerd door het meer, waarbij de waas in de verte de scheiding tussen lucht en water vervaagt.

 

 

Wat doet een roze hemel in een shot over \"kalme blauwe tinten\"? Nou, in Huvafenfushi, een eiland van de Malediven, is dit zo ongeveer het koelst mogelijke qua temperaruur (en lucht) omdat zoiets als winter daar niet bestaat. Een natuurlijke zonnehaven, met een altijd rustig decor - maar net voor zonsopgang opstaan betekent dat je ook de pasteltinten en levendige blauwe kleuren in het water krijgt die de meeste mensen nooit zien.

 
Pinterest Tumblr

Paul Reiffer

Paul legt de natuurlijke wereld vast, evenals het stedelijke milieu dat wij gecreëerd hebben.
Lees meer

Wat vind jij het fijnste aan de winter?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.