#outdoor

Landschappen Verlichten

Schitterende Beelden Vastleggen in het Donker

Landschappen Verlichten

Lightpainting is voor mij een prachtige mix van fotografische en artistieke expressie. De techniek van het verlichten van het landschap tijdens lange belichtingstijden geeft prioriteit aan het idee dat licht de grootste invloed heeft.

Nikon D800, ISO 4000, 25 seconden op f2.8, Nikon 14- 24mm lens

Arches National Park, niet ver van de stad Moab, UT is een van mijn favoriete lightpaint-plekken. De heldere westelijke luchten lenen zich goed om de kosmos rond onze planeet vast te leggen. Op deze specifieke ochtens (o, 2:45 a.m.) stond de Melkweg recht boven Balanced Rock, een iconische rotsformatie in het park.

Ik koos mijn camerapositie zodat de compositie de Melkweg zou vastleggen terwijl hij uit de horizon omhoog rijst. Tijdens de 25 seconden belichtingstijd gebruikte ik twee draaagbare Brinkmann Max Million II spotlights om het licht over de gehele rotsformaties en het woestijnlandschap te \"vegen\". Ik was volledig overdonderd toen het beeld op het LCD-scherm van mijn camera verscheen.

Nikon D800, ISO 640, 30 seconden op f2.8, Nikon 24-70mm lens

Precies het juiste onderwerp vinden voor een lichtschilderij kan even duren. Na een ochtend rondrijden en buiten de gebaande paden wandelen vond ik een prachtige cluster saguaro-cactussen buiten Tucson, AZ. Ik wilde dat er op de compositie een perfecte \"mind's eye\" cactus zou voorkomen, en een aantal andere cactussen die de blik van de toeschouwer naar de warme Arizona-gloed aan de horizon zou voeren.

Ik kwam vlak voor zonsondergang terug bij mijn recent ontdekte \"buitenstudio\" en installeerde mijn statief en Nikon D800 camera. Dit lichtschilderij werd ongeveer 45 minuten na zonsondergang gemaakt, die zich afspeelde in het westen, achter me. De warme gloed aan de horizon wordt veroorzaakt door de lichten van Tucson, bijna 50 kilometer verderop. Door de lange belichtingstijd was het schemerlicht van de omgeving ook zichtbaar terwijl de sterren tevoorschijn kwamen. Ik gebruikte een draagbare Brinkmann Max Million II spotlight, met een 20-graden Honeycomb Grid over het voorste element om de scene precies te kunnen \"beschilderen\".

Nikon D800, ISO 800, 30 seconden op f8, Nikon 24-70mm lens

Hoewel veel beelden een exotisch verhaal kunnen verbeelden is dit lichtschilderij gemaakt terwijl ik lesgaf voor de Digital Photo Workshops. 

Olympic National Park was in 2012 een nieuwe bestemming voor mij en onze workshop. Ik wilde mijn leerlingen een ervaring met lichtschilderijen bieden, dus we zetten koers naar Ruby Beach, ongeveer 65 km van het kleine stadje Forks (waar de Twilight-series opgenomen zijn… cue wolvengehuil) op Washington’s Olympic Peninsula.

Een grote stap in het maken van een lichtschilderij van een landschap op grote schaal is om eerst een \"silhouet\" van het tafereel te maken. Ik droeg de leerlingen zo'n 45 minuten na zonsondergang op om testbelichtingen te proberen. We gebruikten allemaal een koele witte balans van 4000 kelvin om de koelblauwe schemeravond dieper te maken. We konden geen van allen de gloed aan de horizon zien, maar ik wist dat die er was... Met de lange testbelichtingsbeelden die we allemaal maakten werd het zichtbaar. Het was de perfecte tijd om ons enorme onderwerp met lichtschilderingen te onthullen vanuit het silhouet.

Nikon D800, ISO 800, 30 seconden op f8, Nikon 24-70mm lens

Ik gebruikte twee draagbare Brinkmann Max Million II spotlights om de gigantische stapel rotsen en de hoge pijnbomen met licht te beschilderen. De lange belichtingstijd zorgde dat het terugtrekkende water gladgestreken werd zodat we een prachtige weerspiegeling konden vastleggen. De leerlingen vonden het fantastisch om deze bijzonder mooie fotografische belichtingstechniek te leren.
Pinterest Tumblr

Dave Black

Dave Black is een fotograaf, pedagoog en auteur.
Lees meer

Heb jij ooit een lichtschilderij gemaakt? Waar?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.