#reizen

Bekende Skylines

Skylines zo Herkenbaar als het Gezicht van een Vriend

Bekende Skylines

Als je over de hele wereld reist moet je wel merken hoe duidelijk onze stadsgezichten het land waar ze zich bevinden definiëren. Van wolkenkrabbers tot eeuwenoude gebouwen, een skyline is vaak even herkenbaar als het gezicht van een vriend.

Singapore

Ik meed de monolitische \"Sands\"-ontwikkeling die structuur van Singapore's prachtige skyline begint te veranderen, en focuste op de stad zoals ik die vele jaren geleden kende: een stadscentrum in alle kleuren van de regenboog waar oude koloniale gebouwen en hotels splinternieuwe torens van glas en staal ontmoeten aan de baai.

 

Shanghai

Een stad die constant verandert. In Shanghai kunnen geen twee foto's hetzelfde zijn, omdat de skyline dagelijks, zo niet ieder uur, anders wordt. Op de levensader van de oude scheepvaart - de Hangpu-rivier - varen nog steeeds honderden boten, maar sightseeing is tegenwoordig belangrijker nu toeristen de laatste en hoogste \"superwolkenkrabber\" willen zien terwijl die uit de grond wordt gestampt.

 

San Francisco

Een van mijn meest favoriete stadsgezichten. Natuurlijk, de Golden Gate Bridge staat vol in de schijnwerpers voor de meeste briefkaart-shots van San Francisco, maar 's nachts kies ik voor de Bay Bridge. Met die dramatische show van kleuren als de zon ondergaat boven de Stille Oceaan is het silhouet van de kenmerkende skyline er een dat iedereen ooit in zijn leven zou moeten zien.

 

Rome

Een stad die ik nogmaals moest bezoeken, met een betere camera-uitrusting dan de laatste keer dat ik er was. Ga op een van de bruggen staan om de ouderdom en geschiedenis van deze fantastische stad te ondergaan. Als je in de richting van de St. Pieter kijkt kun je jezelf heel even verliezen, want de alledaagse realiteit is soms alleen te merken als er een auto voorbij komt.

 

New York

Van Rockefeller Center heb je een fantastisch uitzicht op zowel het Empire State Building als het Vrijheidsbeeld op de achtergrond. Dit was even een aansporing voor me: Soms worden de beste opnames van een skyline niet gemaakt vanaf het hoogste gebouw - van daaraf genomen staat juist dat icoon dus niet op de foto!

 

Hong Kong

Ja, het is altijd verleidelijk om 's avonds een foto te maken van de “Symphony of Lights” show, of van de overvolle speeltuin vol wolkenkrabbers als je op de Peak staat. Maar een heel ander stadsgezicht kan je besluipen als je precies de juiste mix van zon en wolken vindt zoals in deze foto genomen vanuit Kowloon.

 

Sydney

Wat een fantastische stad - en een waar veerponten en boten een deel van het dagelijkse forenzenleven uitmaken. Het is natuurlijk top om foto's te nemen van het Opera House en de Grand Harbour Bridge, maar stap iets verder de stad uit en zie de hele stad bij zonsondergang als de zeilboten terugkeren aan het eind van de dag. Het is echt een spectaculair gezicht. 
Pinterest Tumblr

Paul Reiffer

Paul legt de natuurlijke wereld vast, evenals het stedelijke milieu dat wij gecreëerd hebben.
Lees meer

Welke stad bezoek jij bij je volgende vakantie?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.