#outdoor

Vallende Foto's

Een Val van 3.000 Meter en Vier Koude Winters vol Sneeuw Overleven

Vallende Foto's

Disclaimer: Wij raden je niet aan je camera uit een vliegtuig te laten vallen (om zowel de camera als mensen op de grond niet in gevaar te brengen) en we kunnen niet garanderen dat je geheugenkaart de val of vier strenge Canadese winters overleeft. We hebben onze SanDisk SD™ memory cards getest voor vallen tot 5 meter (16.4 voet), tot 72 uur in 1 meter diep water, en tot -13ºF (-25ºC) voor het equivalent van 28 uur. Je kunt alle tests vinden op http://www.sandisk.com/proof

 

Skydiving is al meer dan 11 jaar mijn passie - in die tijd heb ik meer dan 360 sprongen gemaakt. Vier jaar geleden ging ik een paar sprongen doen met vrienden bij my club in New Brunswick, Canada. Na een paar sprongen in de ochtend gingen we in het Cessna-vliegtuig weer naar spronghoogte.

 

 

Toen we op de juiste hoogte waren merkte ik dat de camerasteun voor mijn DSLR op mijn helm niet goed werkte, dus ik liet de camera bij de piloot voor de sprong.

Kort nadat wij gesprongen waren maakte de piloot een bocht, en de camera viel uit het vliegtuig toen de volgende groep skydivers het vliegtuig uitsprong. Het vliegtuig vloog op ruim 3.000 meter toen de camera viel. Een jongen in mijn groep zei dat hij de camera langs ons heen had zien vallen - gelukkig zat niemand van ons in de weg!

 

 

Nadat we geland waren vertelde de piloot me wat er was gebeurd. Hij vond het vreselijk dat hij mijn camera verloren was. De volgende paar uur zochten we tevergeefs het terrein af.

Mijn skydivingclub verhuisde kort na die sprong naar een ander vliegveld ongeveer 30 minuten verderop, en ik berustte erin dat ik mijn camera met al mijn foto's nooit meer terug zou krijgen.

Bijna vier jaar later kreeg ik uit het niets een mail van een andere skydiver die toevallig ook lid was van een fotografiegroep. Ze zei dat een van de leden van de groep een camera gevonden had met foto's van skydivers op de memory card.

 

 

Dat de piloot mijn camera verloren was is een grap die vaak herhaald wordt bij mijn skydivingclub, dus ze dachten dat hij misschien van mij kon zijn. Verrassend genoeg bleek dat het geval! Na een paar mails maakte ik een afspraak om de vinder te ontmoeten. Hij wilde de camera persoonlijk aan me geven. Vanzelfsprekend was hij er behoorlijk slecht aan toe.

 

 

Hij had de camera gevonden toen hij zijn hond uitliet in een park vlakbij het vliegveld waar wij vroeger onze skydives maakten. Ik stond paf dat iemand de camera echt gevonden had.

 

 

En nog verbazingwekkender was dat mijn foto's het hadden overleefd! De camera was niet alleen van 3.000 meter hoogte gevallen, hij had vier barbaars koude Canadese winters met veel sneeuw doorstaan.

Ik maak nog regelmatig skydives maar ik gebruik geen DSLR meer. In plaats daarvan neem ik een GoPro mee die ik gemakkelijk - en veilig! - aan mijn helm kan bevestigen. En er zit altijd een SanDisk memory card in!

 

Verhaal door:Jonathan Nichols
Pinterest Tumblr

SanDiskStorytellers

SanDisk Storytellers zijn alledaagse mensen die hun herinneringen vastleggen zodra de gelegenheid zich voordoet.
Lees meer

Welke avonturen heb jij op film vastgelegd?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.