#dieren

Close Encounters of the Great White Kind

Oog in Oog Komen met een Witte Haai

Close Encounters of the Great White Kind

Natuurfotografie is al vele jaren mijn passie, dus het was een kwestie van tijd voor ik de sprong zou wagen om met een witte haai te duiken. Tijdens een Rodney Fox Great White Shark Expedition op de Neptune Islands in Zuid-Australiƫ kreeg ik de kans deze schitterende wezens in hun element te zien. Het was ongelooflijk hoe dicht ik bij deze fantastische dieren kon komen.

De haaien waren heel nieuwsgierig en kwamen vaak dicht naar ons toe om dat grote object (de boot) in hun omgeving te onderzoeken. Ik zou graag weten waar deze haai aan dacht toen deze opname werd gemaakt.

Iedere ochtend van deze reis zagen we wat steeds dezelfde vogel leek te zijn rondvliegen en kleine restjes op te pikken van de \"burley trail\" in het water - en, steevast, kwam iedere ochtend een witte haai omhoog die probeerde deze vogel op te eten. Het was een enorm, waterig kat-en-muisspelletje - en gelukkig voor de vogel werd hij niet opgegeten tijdens deze trip. Later hoorden we van de expeditieleider dat zelfs als de vogels gevangen worden de witte haaien ze weer uitspugen. Blijkbaar vinden ze deze vogels gewoon niet lekker, en dus overleven de vogels het weer een dag.

Camera-uitrusting Canon 60d met batterijgreep Sigma 17-70mm 2.8 macro

Verhaal door: Zach Parker
Pinterest Tumblr

SanDiskStorytellers

SanDisk Storytellers zijn alledaagse mensen die hun herinneringen vastleggen zodra de gelegenheid zich voordoet.
Lees meer

Welke wilde dieren fotografeer jij het liefste?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.