#outdoor

Big Island Lava

Een Nieuwe Kijk op Dit Ongelooflijke Natuurlijke Fenomeen

Big Island Lava

Lava 0

De beste gereedschappen garanderen niet altijd de beste resultaten, maar het helpt wel. Ik reis licht, alleen, en ik ben lange tijd onderweg - dus alles in mijn tas moet extreem betrouwbaar zijn - of zelfs kogelvrij! De tijden zijn drastisch veranderd sinds fotorolletjes, en het is nog steeds moeilijk om terug te denken aan een tijd toen je grootste investering en het meeste gedoe bestond uit het meenemen, beschermen en verwerken van lange rollen kwetsbare film. Tegenwoordig kan ik, of het nu met de 64GB SanDisk Extreme PRO memory card in mijn Canon 7D is, of met de 8GB SanDisk Extreme Pro microSD card in mijn GoPro H3, al mijn energie steken in het steeds verder ontwikkelen van mijn fotografie. Mijn vingers zijn bevroren, mijn voeten branden, de zon is verzengend of de wind raast, maar ik hoef me nooit een seconde druk te maken over waar mijn werk opgeslagen wordt.

lava1

Kortgeleden ben ik op het Grote Eiland van Hawaii geweest om de lava te fotograferen. Ik wilde dit verbluffende natuurlijke fenomeen in een nieuw perspectief plaatsen. Ik zag altijd de zelfde soort \"vulkaan\"-fotografie, en ik geloofde dat er meer mogelijk was.

alt2

\"De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar het zien met andere ogen.\" - Marcel Proust

lava3

Het was mijn doel om een abstracte, artistieke weergave van de intensiteit van de lava te creëren. Vergeleken bij de vrije stroom van lava, actief en snel, zijn deze spleten het resultaat van een constante maar trage kracht. Met een breuk tegelijk wordt de aarde vooruit geduwd om nieuwe landschappen te vormen, terwijl de oude worden uitgewist. Overdag onzichtbaar wordt hun aanwezigheid en intensiteit alleen 's nachts onthuld; de donkere nacht wordt opengebroken, en licht rijt de hemel open als bliksemschichten

lava4

Meer dan een maand lang, twee of drie keer per week, vertrok ik kort voor zonsondergang en liep over het lavaveld om pas een paar uur later terug te komen, omgeven door het duister, met alleen mijn koplampen om me naar huis te gidsen.

lava5

Nog geen 4 of 5 meter van de lava was de hitte soms zo ondraaglijk dat ik slechts tijd had om één enkele foto te maken voordat ik moest omkeren en naar koelere plekken moest lopen.

lava6

Ongelooflijk genoeg heeft mijn SanDisk Extreme Pro me nooit in de steek gelaten. Het is verbazingwekkend hoe zoveel power en betrouwbaarheid veilig in zulke kleine dingen opgeslagen kan worden.
Pinterest Tumblr

Daniel Fox

Als ontdekkingsreiziger en verhalenverteller gebruikt Daniel Fox zijn verhalen om het publiek te inspireren weer contact te maken met de wildernis.
Lees meer

Hoe til jij je fotografie naar nieuwe hoogten?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.