#mensen

Action in Africa

Een Non-profit met Impact in een Derdewereldland

Action in Africa

Een non-profit runnen in een derdewereldland is niet niets. De corruptie vanaf de basis is frustrerend, maar nog niets vergeleken bij het bevechten van het westerse perspectief en de verwachtingen voor \"liefdadigheidswerk\" in Oeganda. Hoeveel bibliotheken heb je gebouwd? Hoeveel bronnen heb je geslagen? Hoeveel kinderen sponsor je? Een ding dat waar is gebleken, en dat Action in Africa geholpen heeft succesvol te worden, is dat kwaliteit oneindig veel krachtiger is dan kwantiteit. Als een kleine NGO zijn we er trots op dat we de mensen die we helpen kennen en met hen samenleven in de gemeenschap, zodat we samen, als team, de grootste impact kunnen hebben. Dit zijn een paar gezichten die meer dan gewoon een getal vertegenwoordigen, maar een onvervangbaar onderdeel vormen van de Action in Africa puzzel.

 

Dit is onze vriendin Esther. Ze is 14 jaar, ze wil later dokter worden en staat op nummer 15 in haar klas. Esther maakt bijna vijf jaar deel uit van onze programma's, en haar te zien uitgroeien tot een vastberaden en toegewijde jonge vrouw is een echt geschenk. Nadat we met Esther aan de slag zijn gegaan hebben we haar zusje en nichtje ook in onze beursprogramma's opgenomen. Bovendien is Esther's tante de voorzitter van onze HIV Women Support Group. Zoals je kunt zien bestaat onze relatie met Esther uit meer dan het eenmalig betalen van haar schoolgeld. Ze staat niet zo maar voor \"iemand\" in onze organisatie. Dit gezicht is meer dan een statistiek.

 

Dit is Eric, ook algemeen bekend als de \"Neuspeuteraar\". Eric was een van de kinderen in het dorp die absoluut doodsbang was voor blanken. Hij rende direct de andere kant uit als hij ons zag aankomen, maar gelukkig lukte het me om dit fantastische shot te maken nadat ik om een hoek was gelopen bij zijn huis. Nu, een paar jaar later, hangt deze foto in onze workshop en zijn Eric en zijn drie broers en zussen regelmatige bezoekers van onze naschoolse programma's. We voelen ons enorm vereerd dat we niet alleen invloed hebben op zijn dagelijkse leven, maar ook op dat van de rest van zijn familie!

 

Dit is Daniella. We hebben het grote voorrecht gehad dat we Daniella al haar hele leven kennen. Viola, haar moeder, is een van de belangrijkste medewerkers van Action in Africa, en is verantwoordelijk voor de dagelijkse doorstroom van alles hier ter plaatse. Daniella en haar kleine zusje Donah wonen bij Action in Africa, samen met hun moeder en de rest van ons plaatselijke team. Hoewel ze heeft deelgenomen aan veel Action in Africa programma's zijn we er enorm trots op dat ze een deel van onze familie is geworden.

 

Deze individuele gezichten staan niet alleen voor de mensen zelf, maar ook voor hun families, hun vrienden, hun leeftijdgenoten en hun gemeenschap. En de directe rol die we nu en nog vele jaren in de toekomst in hun levens kunnen spelen is een grote eer.

Dankzij SanDisk kunnen we deze individuele gezichten vastleggen die niet alleen henzelf, mar ook hun families, hun vrienden, hun leeftijdsgenoten en hun gemeenschap vertegenwoordigen. De intieme rol die zowel SanDisk als Action in Africa nu en in de komende jaren kunnen spelen in elk van deze levens is niet kwantificeerbaar.

Verhaal door: Sarah Nininger
Pinterest Tumblr

SanDiskStorytellers

SanDisk Storytellers zijn alledaagse mensen die hun herinneringen vastleggen zodra de gelegenheid zich voordoet.
Lees meer

Heb jij ooit impact gehad op het leven van een ander? Hoe?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.