#dieren

Een Alligator Heeft mijn Camera Opgegeten

Extreme Close-ups in de Everglades

Een Alligator Heeft mijn Camera Opgegeten

Disclaimer: We raden je niet aan oog in oog te gaan staan met een alligator en kunnen ook niet garanderen dat je geheugenkaart het overleeft als hij in een moeras terechtkomt.Onze SanDisk SD™-geheugenkaarten (tot 64 GB) zijn getest om 72 uur lang zout- en zoetwater op een diepte van 1 meter te weerstaan (met een schoon en droog product voor gebruik). Het volgende verhaal is ongelooflijk, maar niet getest.

© Mario Aldecoa

Ik werk in de Everglades Alligator Farm en ik wilde altijd al een lange, brede belichting van alligatorogen die 's nachts in de vijver gloeien vastleggen. Op 12 december 2012 was het jaarlijkse kerstfeest de perfecte gelegenheid. Tenminste, dat dacht ik...

© Mario Aldecoa

Ik nam mijn statief, camera, groothoeklens en een collega mee als back up. Ik werk al jaren met gevaarlijke reptielen zoals giftige slangen, krokodillen en alligators, dus ik dacht dat de shoot heel gemakkelijk zou aflopen – ik hoefde niet eens in contact te komen met de alligators.

Mijn collega en ik gingen op de donkere, maanloze nacht door de poorten naar binnen. Meteen zagen wij met onze zaklantarens de gloeiende ogen van een aantal alligators. Ik wilde een perspectief vanaf de grond, dus plaatste ik mijn statief op ongeveer 30 cm afstand van het water. Terwijl ik de belichting van de camera instelde, kropen een paar alligators dichterbij. Ik schatte de situatie in en had er alle vertrouwen in dat de alligators rustig waren en geen 'eetlust' vertoonden.

Dus begon ik een aantal beelden met de flits te maken om hun ogen en de voorgrond te verlichten en tegelijkertijd voor een lange belichting te zorgen zodat ik ook een beetje beweging kon opvangen. Ik kreeg er vertrouwen in dat de volgende foto dé foto zou zijn. Ik nam het shot en de flitser ging af - net op het moment toen een grote alligator uitviel en de lens van mijn camera greep.

© Mario Aldecoa

Ik sprong achteruit maar slaagde er nog net in om één been van het statief te grijpen. De alligator begon me het water in te trekken terwijl ik me vastklampte aan het statief. Met een krachtige zwaai van zijn kop rukte de alligator zijn trofee uit mijn handen en zonk weg in het donkere water.

© Mario Aldecoa

Ik bleef verbijsterd achter - een beetje in shock. In een paar seconden was ik voor meer dan $1.300,- aan uitrusting kwijtgeraakt! (om nog maar te zwijgen van het feit dat ik zelf tussen de kaken van de alligator terecht had kunnen komen.) De dagen daarna dacht ik na over mijn verlies, accepteerde het en realiseerde me dat mijn camera-uitrusting voorgoed verdwenen was.

Fast forward naar 16 augustus 2013: Bij het voeren van de alligators in de kweekvijver merkte een verzorger iets vreemds op rond de poot van een alligator. Hij keek nog eens goed en zag dat het een camera was. Maar niet zomaar een camera van een toerist – het was mijn camera!

© Mario Aldecoa

Acht maanden ondergedompeld in de kweekvijver, maar het was echt zo. Ik kon duidelijk de tandafdrukken op de lens en de camera zelf zien. Er zat modder in ieder gaatje en spleetje. Ik opende de memory card-gleuf en haalde de SanDisk-kaart eruit. We maakten hem schoon en lieten hem een dagje drogen. Ik stak hem in de kaartlezer en tot mijn grote verbazing werkte hij nog! Ik kon alle foto's die ik op die noodlottige avond gemaakt had bekijken. Dus nu kan ik zeggen dat ik uit eigen ervaring weet dat SanDisk Extreme-kaarten niet voor niets 'extreem' worden genoemd.

© Chris Gillette
Pinterest Tumblr

Mario Aldecoa

Mario Aldecoa is een natuurfotograaf die geboren en getogen is in Miami, FL. Hij is te zien geweest in Miami Animal Police op Animal Planet terwijl hij exotische dieren in de Everglades vastlegde.
Lees meer

Ben jij wel eens in een gevaarlijke situatie beland tijdens een shoot?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.