#sport

90 Dagen In Noord-Nicaragua

De Reis van je Leven om de Prachtige en Warme Golven van Nicaragua Vast te Leggen

90 Dagen In Noord-Nicaragua

In oktober kreeg ik de kans om drie maanden lang de golven en surfers in de minder drukke noordelijke regio van Nicaragua te fotograferen, en die greep ik met beide handen. Mijn 5/3 wetsuit hier in de UK verwisselen voor boardshorts in het warme water was geen moeilijke keuze. In nauwe samenwerking met een surfkamp (www.thunderbombsurf.com) stond ik iedere dag voor zonsopgang op om het beste licht te vangen voor de zon te intens werd.

Deze specifieke ochtend was er een supermaan dus ik vertrok iets eerder dan normaal naar het strand om goed mogelijk gebruik te maken van het extra omgevingslicht. Terwijl de zon opkwam en de maan onderging spoelde een spectrum aan kleuren over de hemel, waardoor er bijzondere tinten blauw in het water ontstonden.

Dit stuk strand van zo'n 1,5 kilometer leek een smeltkroes voor reizende surfers van over de hele wereld; al na een paar dagen was ik al iemand uit mijn eigen land tegen het lijf gelopen. Als de golven en de wind meewerken ontstaan er omstandigheden van wereldklasse waarvan ervaren surfers volop kunnen genieten.

Als een zware holle golf heel snel langs de kust glijdt ontstaat er soms een \"spit\". Terwijl de golf breekt wordt een mix van lucht en waternevel samengeperst en uit het einde van de buis gespoten. Dit is een \"spitting wave\" waarbij de nevel een kleine regenboog produceerde.

Het laatste uur daglicht tijdens de hete dagen gaf ook meer belichtingsmogelijkheden in het water. De frisse, aflandige wind in combinatie met het licht van achteren helpt een gemarmerde textuur aan het oppervlak van de golven te geven.

Billy Anderson \"scoopt\" in een kristalblauwe holle buis. Om dit soort beelden te creëren heb je wat oefening nodig. Fotograferen op het water betekent dat je constant op de golven moet letten, op muistromen en wind, terwijl je ook nog moet anticiperen op hoe de surfers hun lijn door de golf aanhouden.

Dit is wat je te zien krijgt vanaf het water op dit strand, normaal een beeld dat is voorbehouden aan surfers. Als je jezelf diep in golven van deze afmetingen begeeft moet je het vertrouwen hebben dat je uitrusting daartegen opgewassen is. Met mijn SanDisk Extreme kaarten kan ik erop vertrouwen dat als ik terugkom en mijn foto's upload mijn kaarten nog steeds prima werken.

Ik maakte het staartje van het regenseizoen mee in Nicaragua, en ik had het geluk dat ik getuige was van een paar ongelooflijke stormen. Op deze avond hadden we net met een noodgang terug moeten rennen naar de beschutting van het surfkamp nadat een paar honderd meter verderop de bliksem was ingeslagen. 
Pinterest Tumblr

Callum Morse

Callum Morse werd al van jongs af aan aangetrokken door de zee. Hij is gespecialiseerd in het fotograferen van surfen & de oceaan.
Lees meer

Waar zou jij naartoe willen om te fotograferen?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.