#reizen

9 Extreme Plekken die je (Vrij) Gemakkelijk Kunt Bezoeken

Haalbare Trips Waar je Over Mag Opscheppen

9 Extreme Plekken die je (Vrij) Gemakkelijk Kunt Bezoeken

“Extreem.”

Wat een woord.

Ons collectieve onderbewustzijn heeft \"extreem\" opgerekt tot in het extreme - mogelijk een bedoelde woordspeling - dankzij culturele krachten als: Mountain Dew, de X-Games, Most Extreme Elimination Challenge, Extreme Couponing en nog heel veel andere dingen die bij voorkeur met “Xtreme” gespeld worden.

Bij dit woord denken we aan dingen die onbereikbaar zijn, of onlogisch, of gevaarlijk, of die alleen bestaan op de uiterste grenzen van de menselijke fantasie - maar tegelijkertijd is die betekenis op een bepaald niveau willekeurig: Is er echt veel verschil tussen op de top van de Mt. Everest staan, of net een stap daaronder?

Toch blijven we dit soort plekken altijd opzoeken vanwege het onmiskenbare gevoel dat je krijgt als je echt precies op die ene locatie staat - en je weet, op dat moment, dat er niets ter wereld gaat boven wat jij net hebt bereikt.

Hieronder: Negen plekken - allemaal op hun eigen manier extreem - die je zeker kunt en zou moeten bezoeken in je leven, al was het alleen maar om voor één ogenblik zeker te weten waar op aarde je je bevindt.

1. Cape Blanco, OR

Foto door Anita Ritenour

De meest westelijke punt van Oregon, en kandidaat voor de meest westelijke punt van het vasteland van de USA (door aardverschuivingen, getijden enzovoort) maar ook een van de meest winderige plaatsen ter wereld. Gemakkelijk toegankelijk per auto.

2. Death Valley, CA

Foto door Phillip Capper

Death Valley is een gebied met extreme hitte, koude en hoogte - of het ontbreken daarvan, aangezien het het laagste punt van de Verenigde Staten is. En het is verrassend toegankelijk. Je kunt hier gemakkelijk met de auto naartoe rijden, als je wat tijd hebt en een volle tank. 

3. Key West, FL

Foto van Florida Public Libraries

Naar Key West rijden voelt altijd als een pelgrimstocht: Je rijdt over een belachelijk smalle snelweg, die leidt naar een brug die ver de oceaan in reikt, en ineens kom je aan in de meest zuidelijk gelegen stad in de Verenigde Staten. Er is al genoeg gezegd over wat er zich daar allemaal afspeelt, maar naar mijn mening is het vooral de reis ernaartoe die het op zich al een echte \"extreme\" plek maakt.

4. Quoddy Head, ME

Foto door Philip

Het meest oostelijke punt van de Verenigde Staten. Of het punt in de USA dat het dichtste bij Europa ligt. Of de eerste plek in de USA waar de zon opkomt. Of gewoon een mooie vuurtoren in Maine. Er zijn genoeg namen voor deze plek te bedenken - besluit zelf maar wat het voor jou betekent als je er aankomt.

5. Tarifa, Spain

Foto door Sidi Guariach

Het meest zuidelijk gelegen punt van continentaal Europa, en een van de meest winderige plekken op aarde. Een paradijs voor kitesurfers, windsurfers en alle gevleugelde wezens op zoek naar een plek waar ze gemakkelijk van het ene naar het andere continent kunnen zweven. Vanuit Spanje gemakkelijk te bereiken met de auto (je kunt ook direct naar het vliegveld van Gibraltar vliegen vanuit de UK). Of als je toevallig in Marokko bent, met de ferry vanuit Tanger. Het is maar zo'n 16 kilometer.

6. Meghalaya, India

Foto door T. Saldanha

De natste plek op aarde. Deze titel is natuurlijk wel onder voorbehoud - Mauna Kea in Hawaii krijgt de meeste regenval, maar die plek is onbewoonbaar. Hier in Meghalaya - de naam betekent \"woonplaats van de wolken\" - valt tot wel 12.000 mm regen per jaar. En hoewel het een beetje afgelegen is zijn er genoeg locale gidsen om je rond te leiden, inclusief de watervallen die alleen te zien zijn tijdens de moesson.

7. Mt. Chimborazo, Ecuador

Foto doorRaul de Jose

Goede kans dat je de Chimborazo al kent. Het is het hoogste punt ter aarde - ten minste, als je zou meten vanaf het middelpunt van de aarde (in plaats vanaf zeeniveau). Maar daar houden de overeenkomsten met Everest op, want deze berg is veel gemakkelijker te beklimmen dan de Everest - en ook nog veel gemakkelijker te bereiken vanuit de westerse wereld dan het Himalaya-gebergte.

8. Green Bank, WV

Foto door Ben

“De rustigste plek in Amerika\" klinkt niet als een officiële benaming - maar je zult moeite hebben om een plek te vinden die beter voldoet aan deze beschrijving dan Green Bank, West Virginia, waar de National Radio Astronomy Observatory staat. De FCC heeft een \"stiltezone\" van ruim 20.000 vierkante kilometer ingesteld, die alle elektronica in het gebied reguleert. Oh, en nog meer: De telescoop is groter dan het Vrijheidsbeeld, en de schotel is groot genoeg om er een football-veld op kwijt te kunnen.

9. El Caminito del Rey, Spanje

Foto door Fran Villena

El Caminito del Rey. In het Spaans betekent de naam \"Het Weggetje van de Koning\". Maar in het Engels wordt het \"Het gevaarlijkste wandelpad ter wereld\" genoemd. En niet voor niets: het is een piepklein en zwaar beschadigd pad langs een afgrond van bijna 200 meter diep. Maar misschien is het juist wel een van de meest veilige - er zijn niet veel andere paden waar staaldraad langs is gespannen om te voorkomen dat je valt.

Dit artikel is ook te vinden op Matador Network. Matador Network is een nexus van reizen, cultuur en verhalen van over de hele wereld, en de grootste onafhankelijke reisverhalensite op het internet.
Pinterest Tumblr

Jason Wire

Jason Wire studeerde in 2010 af aan de Vanderbilt University en bracht het jaar daarna door met schrijven en het geven van Engelse les in Spanje. Sindsdien is hij bijdragend redacteur van Matador Network en momenteel schrijft hij ook voor Urban Daddy. Hij woont in Manhattan.
Lees meer

Welke extreme locatie zou jij het liefste willen bezoeken?Deel Jouw Verhalen Instagram

Gebruik de hashtag #sandiskstories om kans te maken op publicatie op deze site.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Ontvang speciale aanbiedingen en fotografietips van SanDisk.